Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

IziRider Games

IziRider Games

Üdv az IziRider Games blogon

2018. január 30. - Izirider

banner.jpg

Sziasztok, IziRider vagyok, és jelenleg a Rise of the Crime Lordon dolgozom, ami egy történet és karakter központú, felnőtteknek szóló vizuális novella. Legjobban úgy lehet leírni, hogy a Keresztapa vegyítve a Trónok harcával.

A játék során nagyon fontos szerepet kapnak a döntések, amelyek széles skálán mozognak. Túlórával vagy a barátokkal töltöd el az estédet? Megcsalod a feleségedet? Halálra ítélsz valakit? Magad húzód meg a ravaszt? Ilyen dolgok kerülhetnek elő a Rise of the Crime Lord cselekménye alatt.

Plot

A játék főhőse Rick egyszerű, hétköznapi életet él. Házassága megromlott, a főnöke állandóan kiszúr vele, családja szétzilálódott. Aztán egy nap a szerencsétlen körülményeknek hála a bűn és hatalom hálójába kerül. Hataloméhes gengszterek, kegyetlen gyilkosok és korrupt rendőrök veszik célba őt és a családját. Hogy túlélje, neki is bűnlorddá kell válnia.

A karakterek

  • Rick O'Connell – A főhős
  • ​Cora O'Connell – Rick felesége
  • ​​Gabe Havlock – Rick apja
  • Timothy "Raven" Crowe – Gabe legjobb barátja
  • ​​Judit Wisz – Gabe ex-menyasszonya
  • Miranda Weisz – Judit lánya
  • ​Ashley Weisz – Judit lánya

A játék során rengeteg karakter tűnik még fel, mint például Rick legjobb barátja és a főnöke, de már a prológusban is megismerkedhetünk Judit testvérével vagy éppen a Tron-rajongó Rinzlerrel.

A prológus ingyenesen letölthető innen: Rise of the Crime Lord - Prológus: The End of the Beginning

Figyelem, a játék angol nyelvű!

HA TETSZIK A JÁTÉK, TÁMOGATHATOD A PATREONON!

gabe_oltozik.jpg

Miért a vizuális novella?

Két okom van erre. Az első, hogy imádok írni és imádom a videojátékokat jó történetekkel. Írtam már regényt, novellákat, és jelenleg újságíróként dolgozom egy videojátékokkal foglalkozó magazinnál (korábban pedig game designer voltam egy indie fejlesztőcsapatnál). A regényeket, novellákat mindig képekben képzelem el, viszont az én rajztehetségem egy négyéves szintjén áll, éppen ezért egy barátom készített illusztrációkat a műveimhez.

Aztán egyszer kaptam egy japán vizuális novellát tesztelésre, és nagyon bejött a koncepció, de akkor még nem hittem, hogy majd én is csinálok ilyet. Aztán valahogy ráleltem az első erotikus vizuális novellára, majd a következőre, és kedvet kaptam hozzá. Persze az animációk, képek és programozás része kicsit homályos volt, de autodidakta módon kitanultam a RenPay-t és a Daz3D-t, és neki is láttam a Rise of the Crime Lord-nak.

Ezzel tulajdonképpen majdnem úgy mesélhetem el a történeteket, ahogy megálmodom őket, ráadásul egy regénnyel vagy novellával ellentétben itt egyszerre több irányba is elvihetem a sztorit.

A másik okom, hogy Magyarországon az írók nagyon hányattatott sorsúak. Nem csak a regényírók, az újságírók is. Szerencsére választott karrierem és hobbim is ehhez kötődik. Még az európai szinten elismert íróinknak is évekig telik kiadni egy regényt, és olyan kevés emberhez jutnak el a könyvek (külföldi kiadásról szó sem lehet), hogy elgondolkodik az ember: érdemes egyáltalán megírni?

Egy vizuális novella elkészítése nem könnyebb, inkább más, viszont úgy érzem, ezzel több emberhez juthatnak el a történeteim, ráadásul mivel magam menedzselem az egészet, meglehetősen nagy szabadságot is élvezhetek.

24.jpg

Miért kérek támogatást?

Nos, ez az egész pénzbe kerül, nem is kevésbe, és sajnos egyedül nem tudom finanszírozni. Ezért kérem a ti segítségeteket, és leszek hálás minden támogatásért – s nem csak az anyagiakra gondolok, hanem az építő jellegű kritikákat is várom, még akkor is, ha anyagilag nem támogattál. Mert igen, nem fogok megharagudni, ha nem támogatsz pénzzel, de játszol a Rise of the Crime Lord-dal. Ezért is teszem ingyenesen is elérhetővé. A prológus már most játszható, a többi rész meg később érkezik, ahogy munkám mellett tudom csinálni.

Illetve még annyit fontos tudnod, hogy ingyenesen egy hónap csúszással teszem itt közzé az egyes epizódokat (ugyanakkor tudom, hogy vannak olyan fórumok, blogok és oldalak, ahol szinte már aznap, komentben akár meg is kérdezheted, hol találod ezeket, válaszolni fogok rá).

Mi nem lesz a játékban?

Grindelés. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én unom az olyan vizuális novellákat (legyenek azok erotikusak vagy sem), ahol újra és újra és újra ugyanazt kell megcsinálni, hogy megszerezd a megfelelő pontszámot, hogy aztán végre tovább léphess. Itt ilyen nem lesz. Az előrehaladást nem pontok, hanem a döntések határozzák meg.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig mindenben szabad kezet kapsz. Mivel egy fix történetet szeretnék elmesélni, így nyilván lesznek olyan pontok, ahol a játékos nem dönthet, mert meg kell történnie az adott eseménynek ahhoz, hogy tovább lendüljön a sztori. És nyilván nem szeretnék 50 történet szálat sem megnyitni, mint G. R. R. Martin a Trónok harcában, hogy aztán ne tudjam őket kézben tartani.

Szóval lesznek események, amikbe nem szólhatsz bele, de ezek főleg (ám nem kizárólagosan) olyan mellékszereplőkhöz kötődnek majd, akiknek a szemszögére néha átvált a történet, ugyanakkor őket nem befolyásolhatod (ez alól kivételt képez a prológus). Illetve lesznek döntések, amik semmit sem számítanak, olyanok is akadnak, amik csak fejezetekkel később érvényesülnek, és olyanok is, amik más mederbe terelik a cselekmény adott részét.

killers_tanu12.jpg

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ahogy azt a prológusban láthatod, a leglátványosabb az, amikor új történetszálat kapsz. Ez olykor párhuzamosan futni majd más szállal (ezt láthatod a prológusban), máskor az lesz az egyetlen szál (ez lesz a játék nagy részére a jellemző). Emellett a történet későbbi részében feltárulhatnak extra jelenetek, illetve a párbeszédekben extra sorok, vagy új választási lehetőségek.

Érdemes minden lehetőséget kipróbálni, mert egy-egy szál más megvilágításba helyezheti a történet egy részét vagy az adott karaktert, és olykor segítséget nyújthatnak egy későbbi döntéshez is.

Mire számíthatok?

  • Érdekes, döntésektől függő történetre
  • Szerethető vagy éppen utálható szereplőkre.
  • Sok szexre és fétisekre (anál, leszbikus, kukkolás, exhibicionizmu, gruppen, BDSM és még más is)
  • Jó minőségű, nagy felbontású képekre

Jövőbeli tervek

A jövőben mindenképpen szeretnék animált jeleneteket elhelyezni a Rise of the Crime Lordba, ez jelenleg viszont még nem kivitelezhető, mert a mostani gépemmel csak nagyon-nagyon hosszú idő alatt lehetne egy pár másodperces jelenetet összerakni, és a végeredmény… Mondjuk úgy, hogy olyat nem adok ki a kezeimből. De mindenképpen tervezek ilyet, szóval ne lepődj meg, ha valamelyik jövőbeli fejezetnél a szereplők hirtelen megelevenednek.

Illetve – szintén a gépem erőforrása miatt – vannak képek, amikkel nem vagyok teljesen elégedett, így az újabb és újabb fejezetek mellett olykor bele fogok nyúlni a régiekbe is. Mindezen túl a szöveg folyamatos javítása (elgépelések, nyelvi hibák – az angolom durván berozsdásodott) is a mindennapi terv részét képezik.

És persze a jövőben szeretnék csak ezzel foglalkozni, további történeteket elkészíteni hasonló formában, de ez már tényleg csak a távlatok.

Megjelenési ütemterv

Mivel ezt jelenleg csak a munkám mellett tudom csinálni, és a munkámban erőteljesen szükségem van a gépemre, így egyszerűen felelőtlenség lenne tőlem bármiféle ütemtervet mondani. Szóval nem tűzök ki dátumot addig, amíg nem látom, hogy addigra biztos elkészül. Nem akarok olyat, hogy beírok egy dátumot, aztán hónapról hónapra újat ígérek. Ahogy a Duke Nukem Forever fejlesztése idején sokszor hangoztatták: kész lesz, amikor kész lesz.

DE, terveim szerint havi egyszer jelentkezem egy tartalmas fejezettel, olyannal, amire megéri várni. Ugyanakkor nem ígérem, hogy ez mindig összejön. Erre fogok törekedni, de mindig is elsőbbséget fog élvezni a minőség elérése.

support2.png

Támogatási szintek

Ha úgy döntenél, hogy támogatsz a Patreonon, akkor több lehetőség közül választhatsz. Nincs semmi megkötés, annyival járulsz hozzá a játék elkészültéhez, amennyivel akarsz. De néhány extrát azért felajánlok a következő formában:

  • Soldato (1$) – Hozzáférés a Rise of the Crime Lord új fejezetéhez 1 héttel a megjelenés után. Hozzáférés Patreon-exkluzív tartalmakhoz. Hatalmas köszönet!
  • Caporegime (5$) – Minden korábbi extra. Hozzáférés a Rise of the Crime Lord új fejezetéhez 1 héttel a megjelenéskor. Előzetes képek a következő fejezet érdekesebb részeiből.
  • Contabile (10$) – Minden korábbi extra. Szavazhatsz néhány esztétikai elemre (például milyen ruhát viseljen XY karakter). Előzetes képek a következő fejezet erotikus tartalmából.
  • Consigliere (20$) – Minden korábbi extra. Hozzáférés az új fejezethez 3 nappal a megjelenés előtt. Előzetes képek a következő fejezet hardcore tartalmából.
  • Capo Bastone (40$) – Minden korábbi extra. Hozzáférés az új fejezethez 1 héttel a megjelenés előtt. Untold Stories történetek.* Exkluzív háttérkép(ek) minden hónapban. 

*Untold Stories: olyan sztoriszál, amely a játék folyamán csak említett eseményeket mutat be röviden, vagy olyan szereplőkkel foglalkozik, akik épp csak feltűnnek a fő cselekménysodorban, ezáltal jobban megismerhetjük őket. Viszont fontos tudni, hogy a történet ezek nélkül is 100%-osan élvezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://izirider-games.blog.hu/api/trackback/id/tr9313616756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása